Festival DOK 2017.

06.09.2017

Kam? U Kamanje!

FESTIVAL DOK – Dani Općine Kamanje


Općina Kamanje i ove godine slavi svoj dan bogatom i originalnom zabavom. Od 8. do 10. rujna u Kamanju se organizira drugi po redu DOK festival – festival dobre volje za ljude dobre volje. Program je spoj suvremene i tradicijske kulture, a nudi umjetnost, zabavu, smijeh, vrhunske koncerte, domaće prehrambene proizvode, vina domaćih vinara i tradicijsko slavlje. Uz to promovira nordijsko hodanje, trčanje i biciklizam kao zdrav način življenja, a ujedno i mogućnost uživanja u idiličnoj prirodi ovoga kraja.
Prvi dan Festivala, kao i prošle godine, započinje u 15 sati nordijskim hodanjem po lijepom pograničnom mjestu. Ako niste ljubitelj rekreacije, ostanite na koncertu u središtu Kamanja s popularnim ljudskim džuboksom Bobom Milanom. Iza umjetničkog imena Bob Milan krije se Karlovčanin Milan Prša čije vokalne sposobnosti poznaju svi njegovi sugrađani, a nakon nastupa u TV showu, Voice i ostatak Hrvatske. Večernje zagrijavanje dobrih vibracija započinje u 20:00 sati na platou špilje Vrlovka stand up predstavom Studija smijeha, ekipe koja je zaslužna za činjenicu da je stand up u Hrvatskoj postao nezaobilazan način urbane zabave. U 21: 30 zabava se nastavlja cirkuskom vatrenom predstavom cirkusanata iz Razbibrige. Večer završava sa koktelom i veselim zvukovima o kojima se brine „homo universalis“ DJ Mario Kovač, poznati hrvatski režiser i glumac koji je jednako vješt i za DJ pultom.
U subotu se program seli u središte mjesta na otvorenom. Zabava za djecu i one koji se tako osjećaju počinje u 11 sati interaktivnom cirkuskom predstavom „Vivo sportivo“ u izvedbi ekipe iz Razbibrige. U 13 sati počinje svečano otvorenje OPG Kutka gdje će biti predstavljene delicije lokalnih OPG-ovca. Za dobro raspoloženje i početak dobrih vibracija pobrinuti će se DJ Mario Kovač. Njegov DJ set biti će pripremljen za sve uzraste, a počet će u 14 sati. Kreativni tulum se nastavlja u 15 sati kada započinje: dječja biciklijada na igralištu kod škole (za najmlađe osiguran sladoled), biciklijada po Općini Kamanje - šumski putevi (Kamanje - Brlog Ozaljski - Reštovo - Kamanje) trasom od 10 km i biciklijada za iskusne rekreativne bicikliste (Kamanje - Dvorišće Ozaljsko - Donji Oštri Vrh - Belinsko polje - Martinski Vrh - Ribnik - Žakanje - Jurovski Brod - Kamanje) trasom od 33 km. 
Sudionicima su osigurane besplatne majice, voda i porcije graha.

U 17:00 sati za klince i klinceze pripremljena je cirkuska radionica, dok će stariji moći uživati u vinskom kutku vinara iz vivodinskog kraja i Vrhovca. Posjetitelji će se uz degustaciju dobrog vina moći prepustiti i zvukovima cijenjene hrvatske jazz vokalistice sa svjetskim glazbenim iskustvom Lele Kaplowitz. DOK Run Kamanje je novitet ovogodišnjeg festivala i započinje u 17:30 sati. Radi se o atletskoj utrci od devet kilometara na koju se mogu prijaviti svi, ali će samo oni punoljetni za okrjepu tijekom utrke uz vodu dobiti i vino. U 19:30 na daskama koje život znače i ove godine će svoje glumačko umijeće predstaviti Vili Matula, ovaj puta u liku najpoznatijeg svjetskog lažljivca Münchhausena. 

Vrhunac večeri biti će koncert poznatih splitskih repera iz The Beat Fleeta, koji započinje u 22:00 sata. Večer završava koncertom glazbenih genijalaca iz Kozmodruma. Kozmodrum je peteročlani sastav koji uspješno objedinjuje elektronsku i organsku glazbu. Svoju mješavinu nazivaju Organic Dance Music. Njihov koncert započinje u 1:00 ujutro. 
Nedjelja je rezervirana za tradicionalno pučko veselje s domaćom janjetinom i glazbom. Kamanjsko proštenje započinje misama trodnevnicama od 07.09. do 09.09.2017. godine u 18 sati, a u nedjelju 10.09.2017. ono će započeti u 09 sati Grkokatoličkom misom, u 10 sati misa  na slovenskom jeziku, u 11 sati Proštenjarska misa i u 16 sati zahvalna misa i blagoslov djece. Goste će svojim nastupima zabavljati KUD KAMANJE - dječja grupa, KUD REPUŠNICA, Repušnice i FS ZELEN JURIJ, Črnomelj. Nastupi KUD-ova započinju u 14:30 sati.


Ulaz na sva događanja je besplatan.


Dvojbe nema! Kam? U Kamanje!