Špilja Vrlovka otvorena za javnost

27.04.2018

S velikim veseljem obavještavamo sve zainteresirane da od 02. svibnja 2018. godine mogu posjetiti zaštićeno područje Geomorfološki spomenik prirode špilja Vrlovka koja je ujedno i Natura 2000 područje. Špilja Vrlovka je prvi put otvorena za posjećivanje 1928. godine, kada je omogućen pristup špilji s kopna. Istraživanja su pokazala da je špilja Vrlovka cijele godine dom nekoliko vrsta šišmiša te je zbog toga posjećivanje špilje ograničeno na određeni broj dana u godini. Prošlogodišnja istraživanja šišmiša u špilji Vrlovci potvrdila su prisutnost šišmiša tijekom cijele godine, ali su uočena razdoblja kada u špilji boravi znatno manji broj jedinki. Upravo takva dinamika populacije šišmiša u špilji daje mogućnost povremenog posjećivanja, a da ne dođe do negativnog utjecaja na faunu šišmiša.

RADNO VRIJEME: SVAKI DAN od 13 do 16 sati.

Špilju je moguće posjetiti uz PRETHODNU NAJAVU na mail spiljavrlovka@gmail.com 

CIJENA ULAZNICE je 40 kn, uplata se vrši na račun Javne ustanove prije posjeta špilji.
Špilja Vrlovka se može posjetiti u dužini od 270 m i obilazak traje oko 30 minuta. Temperatura u špilji se kreće od 10°C do 13°C pa je potrebno ponijeti topliju odjeću i udobne cipele.


KAKO DOĆI DO NAS:Špilja Vrlovka nalazi se u Kamanju (Karlovačka županija). Ukoliko dolazite cestom iz smjera Ozlja u Kamanju skrenite desno (označeno zelenom pločom „špilja Vrlovka“). Ukoliko dolazite iz smjera Slovenije, u Kamanju skrenite lijevo prateći zelenu oznaku „špilja Vrlovka“. Nastavite pratiti put ravno do kraja asfalta  te dalje po bijeloj cesti koja skreće desno do našeg prezentacijskog centra (ukupno 450 m). Ukoliko dolazite iz smjera Slovenije, u Kamanju skrenite lijevo prateći zelenu oznaku „špilja Vrlovka“.
Za dodatne informacije na terenu nazovite naše vodiče   ANA 099 475 8819    JOSIP 091 787 5976
Za opće informacije tijekom tjedna možete kontaktirati Općinu Kamanje na tel. 047 642 288 ili Javnu ustanovu na tel. 047 601 479