Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

PREDSTAVLJANJE POTPORA POLJOPRIVREDNICIMA 21.02.2019.

12.02.2019

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis danas je objavila Natječaj za provedbu podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, tip operacije 1.1.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“,sukladan tipu operacije 4.2.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.
Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom LAG natječaju iznosi 1.556.625,00 HRK, a udio javne potpore u prihvatljivim troškovima ulaganja iznosi do 50% prihvatljivih troškova, odnosno do 70% prihvatljivih troškova za mlade poljoprivrednike.
Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 10.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.
Najviša vrijednost potpore po projektu iznosi 30.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.
Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe koje su registrirane ili će biti registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda sa sjedištem/prebivalištem na području LAG-a Vallis Colapis koji obuhvaća područja gradova Duge Rese, Karlovca i Ozlja, te općine Draganić, Kamanje, Krašić, Kravarsko, Lasinja, Netretić, Pisarovina, Pokupsko, Ribnik, Žakanje, Žumberak.
Prihvatljiva ulaganja su ulaganja u građenje/rekonstrukciju i/ili opremanje objekata za preradu poljoprivrednih proizvoda.
ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA PROJEKTA: 01.03.2019. – 02.04.2019. godine.
U svrhu informiranja potencijalnih korisnika u uredu podružnice LAG-a (Trg hrvatskih branitelja 2, Karlovac) održavat će se individualne konzultacije, radnim danom u razdoblju od  18. do 28. veljače 2019. godine od 10 – 14 sati. Za individualna savjetovanja potrebno se prethodno najaviti putem e-pošte na adresu: projekti@vallis-colapis.hr.
Upite vezane za odredbe LAG Natječaja potencijalni korinici mogu postavljati isključivo putem e-pošte na adresu: projekti@vallis-colapis.hr u razdoblju od 11. do 28. veljače 2019. godine.
Odgovori na pravovremeno postavljene upite bit će objavljeni na mrežnim stranicama: www.leader.vallis-colapis.hr  i ažurirani periodično, a najkasnije u roku od sedam (7) dana od zaprimanja pojedinog upita.
Stručna služba LAG-a održati će informativne radionice za sve potencijalne prijavitelje, koje će se održavati sukladno sljedećem rasporedu:
  • 21. veljače 2019. godine (četvrtak):
             Kamanje (Općinska vijećnica, Kamanje 106, Kamanje) u 16 sati;
Tekst LAG Natječaja kao i ostala prateća dokumentacija objavljene su na službenoj web stranici LAG-a Vallis Colapis http://leader.vallis-colapis.hr/