Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Obavijest o besplatnoj edukaciji na Veleučilištu u Karlovcu

16.03.2021

Obrazovanjem do razvoja kroz društveno poduzetništvo

Naziv projekta: Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo

Nositelj projekta: Croatia Open Land Tours DMC

Partneri u projektu: LAG Vallis Colapis, Veleučilište u Karlovcu i Općina Kamanje

Razdoblje provedbe projekta: 1.10.2020.-1.5.2022.

Ukupna vrijednost projekta: 1.117.518,39kn

Iznos sufinanciranja EU 85%: 949.890,63kn

Iznos sufinanciranja RH 15%: 167.627,76kn

 

Ovim putem vas želimo informirati da projekt „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“ ide dalje. Započinjemo s besplatnim edukativnim radionicama na temu društvenog poduzetništva i ruralnog turizma na Veleučilištu u Karlovcu. Radionice su namijenjene ranjivim skupinama, mladima, ženama, dugotrajno nezaposlenima i starijima od 50 godina. Radionice su interaktivne, bazirane na iskustvenoj metodi, s primjerima dobre prakse na terenu. Prijevoz osigurava Croatia Open Land Tours DMC. Broj polaznika je ograničen te molimo sve zainteresirane da svoje mjesto rezerviraju na vrijeme u što kraćem vremenskom periodu putem maila damir.krsic@vallis-colapis.hr.

Tijekom provedbe projekta ostvaruje se vrlo kvalitetno umrežavanje s visokoškolskim ustanovama, organizacijama za ruralni razvoj i jedinicama lokalne samouprave na ruralnim područjima Karlovačke i Zagrebačke županije. Cilj nam je ovim aktivnostima kroz društveno poduzetništvo vratiti život u ruralna područja unaprjeđenjem postojećih i kreiranjem novih turističkih sadržaja.

Croatia Open Land Tours DMC kao društveni poduzetnik, vođen načelima održivog razvoja, posebnu pažnju posvećuje ekonomskim, ekološkim i sociokulturnim načelima razvoja. Poseban naglasak stavlja se na očuvanje i zaštitu prirode, ali i na edukaciju osvješćivanja zajednice o vrijednosti prirodne i kulturne baštine. Društveni poduzetnik u ovom kontekstu podrazumijeva, između ostalog,  reinvestiranje dobiti u zajednicu i uključivanje zajednice u razvoj. 

Prva edukativna radionica počinje 30.03.2021. u 10 sati na Veleučilištu u Karlovcu.