Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

PROGRAM

Redoviti 10-satni program predškolskog odgoja i obrazovanja

Vrtić ima vrlo fleksibilno ustrojstvo programa u kontinuitetu prilagođavano potrebama djece i njihovih roditelja. Fleksibilnost ustrojstva uključuje zadovoljavanje potreba pojedinog djeteta, poštovanje njegovih prava izbora igre, aktivnosti suigrača, mjesta igre, načina i mjesta zadovoljavanje potreba za kretanjem i dnevnim odmorom.

Promatrat će se Programom potreba roditelja o dužini boravka djeteta u Vrtiću kao i potrebe mišljenja Vrtića u vrijeme blagdana i godišnjih odmora.

Prate se svi dijelove procesa rada kao što je: vrijeme jutarnjeg okupljanja, dnevne aktivnosti, uzimanje obroka, dnevniodmor i boravak na otvorenom. 

 

Trajanje programa: cjelodnevni u trajanju 10 sati dnevno

Vrijeme provedbe godišnje: u sve radne dane u godini

Vrijeme provedbe tjedno: svih pet radnih dana u tjednu

U razdoblju od 6,00 - 16,00 tijekom dana

Kod formiranja skupina i rješavanju zahtjeva za uključivanjem djece vodi se računa o dobi prijavljene djece i broju koji u odnosu na Državni pedagoški standard predškolskog odgoja inaobrazbe možemo primiti u određenu skupinu.

Prema dobnoj strukturi i broju djece formirane su dvije odgojno obrazovne skupine:

• mješovita jaslička odgojno obrazovna skupina u dobi od 1 do 3 godine s 12 djece

• mješovita vrtićka odgojno obrazovna skupina u dobi od 3 godine do polaska uškolu s 20 djece

 

Program predškole

Program predškole obavezan je dio programa odgojno-obrazovnog rada s djecom u godini prije polaska u osnovnu školu tijekom kojeg djeca razvijaju i unapređuju vještine, navike i kompetencije koje će im pomoći u prilagodbi na nove uvjete života, rasta i razvoja u školskom okruženju. Aktivnosti se temelje na istraživanju, otkrivanju, promišljanju, rješavanju problema i raspravi te korištenju različitih izvora učenja.

Namijenjen je djeci koja pohađaju Dječji vrtić na način da je integriran u redoviti program predškolskog odgoja dječjeg vrtića, kao i onoj djeci koja ne pohađaju Dječji vrtić, a u godini dana su prije polaska u školu.

Program predškole se provodi u trajanju od 250 sati godišnje, a provodi se u razdoblju od 01. listopada do 31. svibnja. Broj djece u jednoj odgojno-obrazovanoj skupini je 20 djece, prema Državnom pedagoškom standardu.